zondag 5 maart 2017

Risotto met pompoen en spinazie

Risotto is een bijgerecht dat het altijd doet in combinatie met enkele eenvoudige ingrediënten erbij. Ik koos vandaag voor pompoen en spinazie. Dat smaakt uitstekend bij een gebraden eendenborstfilet. 
Zoals je op de foto ziet werd het hier een wilde eend. Ik geef hiervan graag de receptlink mee, maar zet het niet uitgebreid in mijn blog omdat het niet past onder de noemer eenvoudig. Ik vond het iets te bewerkelijk en teveel priegelwerk.


Voor 2:
olijfolie
200 gr pompoen, in blokjes
1/2 el gedroogde rozemarijn
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 glas droge witte wijn
1 /2 l hete kippenbouillon
125 gr carnaroli of arboriorijst
100 gr bladspinazie
boter
enkele el parmezaan
peper en zout

Voor de eend: 
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/2008/wilde-eend-met-honing-en-tijm

Doe de pompoenblokjes op een bakplaat met een lepel olijfolie en wat rozemarijn en zout. Haal ze na ongeveer 30 minuten uit de oven en hou ze warm. 
Stoof ondertussen de ui glazig in een grote pan, voeg er de rijst bij tot die ook doorzichtig wordt en blus dan met de wijn. Laat zachtjes verder stoven tot bijna alle wijn verdampt is.   Roer regelmatig. Voeg dan  een pollepel bouillon toe en laat weer wat droogkoken. Blijf af en toe roeren. Herhaal dit totdat de rijst gaar is, zo'n 20 minuutjes. Doe er de spinazie bij en roer even door.  Werk af met boter en gemalen kaas en kruid bij met flink wat peper (en zout indien nodig). Voeg op het einde de pompoenblokjes toe.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.