donderdag 6 juli 2023

Mosselen met zeekraal

                                            

Zeekraal heb ik onlangs ontdekt en omarmd. Maar ook de kleinste verpakking valt te groot uit voor een single maaltijd. Ik ben dan altijd blij als ik een nieuwe toepassing vind. 


Voor 1:
1 kg mosselen
1/2 bakje zeekraal
1 sjalotje of kleine ui
scheutje witte wijn

1 knoflookteentje
zwarte peper

Spoel de mosselen. 
Stoof de gesnipperde ui en knoflook aan in wat boter. Doe er de mosselen, zeekraal en wat witte wijn bij. Kruid met zwarte peper. 
Breng aan de kook en schud even op. Klaar als alle mosselen open zijn. 

Tip:
Je hoeft niet bij te kruiden met zout of mosselkruiden. De zeekraal zorgt voor de  zilte toets en de look en ui doen de rest. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.