vrijdag 24 april 2020

Limoncellosorbet met citroenmelisse - versie 2.0

Citroenmelisse is een echt haantje de voorste in mijn kruidentuin. Altijd bij de eerste om haar plek op te eisen, en die plek wordt groter en groter naarmate de maanden vorderen. Soms erger ik me aan haar ongebreidelde expansiedrang, maar nu in de lente maakt haar frisse groen me blij. Tijd om mijn voorraad sorbets weer aan te vullen. 
Ik postte eerder al ( augustus 2015) een recept  voor deze sorbet van limoncello, en vandaag koos ik voor de luiere variant. Hier komt geen fornuis meer aan te pas. 
Ik ben de gelukkige bezitter van een ijsmaker, een heel eenvoudig, helemaal niet duur toestel. Dan is zo'n sorbet maken echt helemaal een fluitje van een cent. Maar niet getreurd, het gaat ook zonder machine. Het resultaat is even lekker, misschien iets korreliger, zoals een granita. 

Voor 1/2 l sorbet:

1 cup water
1/2 cup zeer fijne suiker 
1/2 cup limoncello
1/4 tot 1/2 cup citroensap (naar smaak)(2 tot 3 citroenen)
flink wat citroenmelisse 

Doe alle ingrediënten behalve de limoncello bij elkaar en zet een uurtje in de koelkast. 
Zeef het mengsel en doe er de limoncello bij. Roer even goed door zodat de suiker niet op de bodem blijft liggen. Doe alles in de ijsmachine en laat een klein halfuurtje draaien (of volg de instructies).
Als je geen machine hebt, doe je alles in een container die in de diepvriezer past en je laat het mengsel daar opstijven. Haal het er regelmatig uit en roer even om met een vork.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.