zaterdag 25 april 2020

Lamsgehakt met aubergine

Lamsgehakt en aubergine zijn ingrediënten die altijd hoog scoren bij mij. Dit gerecht is  een heel eenvoudige ovenschotel. Ik zit momenteel in een koolhydraatarme fase, en dit Montignac-gerecht van Ria Tummers kwam dan ook als geroepen. Ik paste het lichtjes aan. Mijn tafelpartner at er een aardappelgratin bij, en rijst zou ook niet misstaan bij dit gerecht. 

Voor 2:
250 gr lamsgehakt *
1 ui, fijngehakt
1 aubergine, in blokjes gesneden 
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes
1 el Italiaanse kruiden
peper en zout
olijfolie
1 potje (Griekse) yoghurt (125g)
1 eigeel
50 gr parmezaanse kaas
*1/2 el garam masala

* Als het gehakt niet gekruid is, doe er dan een halve eetlepel garam masala bij, en flink wat zout met wat peper. 

Verwarm de oven voor op 200°.
Meng de yoghurt met de eidooier.
Bak het gehakt* rul in wat olijfolie. Doe er de helft van de Italiaanse kruiden bij. 
Stoof in een andere (ruime) pan de ui en het knoflook aan.  Doe er de aubergineblokjes bij met de andere helft van de Italiaanse kruiden. Laat 10 minuten sudderen. Vul aan met de tomaten en voeg het gehakt erbij. Kruid bij met peper en zout. Roer alles goed om.
Doe alles in een ovenschotel en bedek met het yoghurt-eimengsel. Strooi er de gemalen kaas bovenop.
Na 20 min. in de voorverwarmde oven krijgt de schotel een mooi korstje. Klaar en smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.