Een eenvoudige ovenschotel voor als het eens vlug moet gaan. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, en terwijl jij verder van je apero geniet, doet de oven het werk. Uiteraard kan je ook zelf je favoriete tomatensaus maken.
Voor 2
1 kipfilet
1 aubergine
1/2 fles tomatenpassata met basilicum
1 bolletje mozzarella, in stukjes getrokken
rozemarijn
kipkruiden
wat verse basilicum
enkele eetlepels parmezaan
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°. Snij de kipfilet in reepjes en meng ze met wat olijfolie en kipkruiden (of peper en zout en paprika). Snij de aubergine in lange schijven en haal ze even door de olijfolie met peper en zout en fijngehakte rozemarijn. Bak ze goudbruin in een grote braadpan. Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de kippenreepjes eventjes aan.
Maak laagjes in een ovenschotel: begin met de aubergineplakjes, doe er de kip en de mozzarella bovenop, met de helft van de basilicumblaadjes en herhaal alles nog 1 keer. Giet er de passata over en bestrooi met wat parmezaankaas en zet in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.