Voor 1 portie:
75 gr volkorenpasta
1 gerookte forelfilet
1 el boter
1 sjalotje, gesnipperd
1/2 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 à 2 preiwitten’ in schijfjes gesneden
25à 50 gr spekblokjes (optioneel)
een handvol edamameboontjes (diepvries)
een restje tapas zoals artisjokharten en/of zongedroogde tomaten en/of zwarte olijven
1 à 2 el kruidenroonkaas
een scheutje room (zie tip)
peper en zout
wat tijm (optioneel)
Kook de pasta al dente. Bewaar wat kookvocht.
Bak de spekblokjes in hun eigen vet. Hou ze apart.
Stoof in een grotere pan de ui, knoflook en prei. Kruid met peper en zout en tijm. Voeg er op het einde naar smaak en beschikbaarheid wat kleurtjes aan toe (tomaten, artisjokken, olijven …). Edamameboontjes zijn voor mij een must.
Roer er de kruidenkaas aangelengd met room onder.
Doe de uitgelekte spaghetti erbij met wat kookvocht. En doe er dan de in stukken getrokken forelfilet bij.
Smakelijk!
Tip:
Je kan dit gerecht nog lichter maken door de roomkaas te vervangen door ricotta.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.