zondag 6 augustus 2017

Chai latte


Chai Latte is zoiets als Caffe Latte maar dan met zwarte thee met kruiden. Chai is het Indiase woord voor thee. Als je  een Chai Latte  op de kaart ziet staan, meestal als  Masala Chai Latte, dan bedoelt men daarmee een  zwarte thee, gearomatiseerd met  kaneel, gember, kardemom, kruidnagel en peper, en opgeschuimde melk. Je kan  speciale kant-en-klare mengelingen  kopen, maar je kan hem ook zelf maken. Ik gebruikte daarvoor zwarte kaneelthee uit Sri Lanka, uit het assortiment van Terre d'Oc. 
De bereiding is zeer simpel:  laat de thee gedurende enkele minuten trekken, en voeg er daarna  opgeschuimde melk aan toe. Agavesiroop of rietsuiker is een prima zoetmiddel.
Het resultaat was zeer bevredigend, hoewel ik waarschijnlijk nog wel wat zal experimenteren door extra kruiden toe te voegen aan de thee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.