zaterdag 7 oktober 2017

Penne met pompoen, prei en rode paprika


Herfst! Herfstgroenten! Pompoenen! 
Nu er weer volop pompoenen zijn, moet je er echt mee aan de slag. 
Je hebt niet echt een strikt recept nodig, ze laten zich zeer gemakkelijk combineren en ze vallen ook bij kinderen in de smaak. Met dit pastagerechtje kan je dan ook alle kanten uit. Je past de hoeveelheid paprika's en peper aan zoals het je uitkomt, de prei kan weggelaten worden of vervangen door courgette, de Italiaanse kruidenmengeling kan evengoed rozemarijn of salie worden ... en je vindt vast zelf nog meer varianten. 
Met wat pancetta erbij begeef je je buiten vegetarisch territorium, maar het geeft wel extra smaak.


Voor 2:

1 segment pompoen 
1 preiwit
1/2 rode paprika
een handvol kerstomaatjes
1/2 rode peper
1 knoflookteentje
1 rode ui
200 à 250 gr (volkoren)penne
Italiaanse kruiden
peper en zout
olijfolie
pecorino om te serveren
(Voor niet-vegetariërs eventueel 100 gr pancetta) 

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. 
Snipper de knoflook, ui en pepertje (zonder zaadjes) en snij de groenten in kleine blokjes.
Sauteer de (pancetta, ) ui, knoflook  in een brede pan en doe er na enkele minuutjes de paprika, rode peper, prei en pompoen bij. Strooi er  Italiaanse kruiden over en laat garen. Doe er daarna nog wat kerstomaatjes bij en kruid indien nodig bij met peper en zout. 
Doe de gare pasta bij de groenten en meng alles goed. Serveer met pecorino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.