zaterdag 27 januari 2018

IJstiramisu

Tiramisu doet het ook goed als hij ijskoud geserveerd wordt. De hoeveelheden hieronder zijn voor een vorm van ongeveer 30cm lang. 


Voor meer dan 10:
500 g mascarpone Galbani
200 g fijne kristalsuiker
6 eieren
9 lange vingers ( of Cuillers van Delhaize))
cacaopoeder
25 cl sterke koffie
5 cl Amaretto


Scheid de eierdooiers van de eiwitten.  

   
Meng de koffie met de amaretto.  
   
Klop de eierdooiers met de fijne kristalsuiker stevig op tot een wit schuim, voeg daaraan de mascarpone toe en klop nog even verder om een homogeen mengsel te krijgen.  
   
Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe.  
   
Bekleed uw boomstamvorm met plasticfolie en let goed op dat er geen vouwen in zitten.  
   
Giet de helft van het tiramisumengsel in de vorm en leg in het midden een in koffie gedompelde lange vinger. Herhaal deze handeling voor de hele lengte van de vorm.  
   
Giet daarna de rest van het tiramisumengsel erop, zodat de boomstamvorm goed gevuld is.  
   
Leg dan de rest van de in koffie gedompelde lange vingers (boudoirs) op de boomstam.  
   
Zet daarna ten minste 12 uur in de diepvries om een goed koud ijs te krijgen.  
   
Bestrooi de boomstam vlak voor het opdienen met cacao. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.