vrijdag 2 februari 2018

Forel met rucolapolenta

©Delhaize
Vandaag heb ik  dit receptje van Delhaize klaargemaakt. Ik nam het bijna klakkeloos over, alleen deed ik er nog wat gestoomde broccoli bij, kwestie van voldoende groenten op het menu te hebben. Sperzieboontjes zouden ook niet misstaan hebben. Lekker, en wie niet van polenta houdt, niet getreurd, dit blijft even lekker met traditionele aardappelpuree. 


Voor 4:

4 panklare Ardense forellen Taste of Inspirations
1 kippenbouillonblokje
50 g parmigiano
150 g polenta
50 g rucola
3 g verse tijm
3 eetlepels olijfolie
1 citroen
16 reepjes ontbijtspek
peper en zout

Rol 4 reepjes spek rond elke forel.
Hak de tijm fijn en strooi over de vispakketjes.
Bereid de polenta volgens de instructies van de fabrikant. Rasp de parmigiano en voeg samen met 1 el olijfolie aan de polenta toe.
Bak de forelfilets in de pan in 2 el olijfolie.
Roer de rucola door de hete polenta zodat ze een beetje slinkt en dien meteen op met enkele citroenpartjes.
Kooktip
De polenta moet smeuïg zijn. Als de gare polenta te vast is, giet er dan nog een beetje extra hete bouillon bij.
BewarenBewaren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.