Lamskotelet met voorjaarsgroenten, dat klinkt al goed. Vandaag maakte ik een SPAR-gerechtje klaar, bijna helemaal zoals in het recept. Alleen gebruikte ik losse couscous ipv zakjes. En het viel zeer goed in de smaak. Een eenpansgerecht dat niet te veel voorbereiding vraagt en ook nog snel klaar is. Perfect voor een dag waarop je liever van de zon geniet dan aan het fornuis te staan.
https://www.mijnspar.be/recepten/couscousgerecht-met-lamskotelet
Voor 2:
6 à 8 lamskoteletjes
2 wortels
2 jonge takjes bleekselder
5 g diepvrieserwtjes
1 kleine ui
1 teentje look
6 Spar gedroogde abrikozen
1 el honing vloeibare
1/2 dl kippenbouillon
1/4 tl verse gember
1/2 tl komijn
1/2 tl gedroogde koriander
2 wortels
2 jonge takjes bleekselder
5 g diepvrieserwtjes
1 kleine ui
1 teentje look
6 Spar gedroogde abrikozen
1 el honing vloeibare
1/2 dl kippenbouillon
1/4 tl verse gember
1/2 tl komijn
1/2 tl gedroogde koriander
olijfolie
100 gr couscous
150 ml water
2 el Spar granaatappelpitten
verse peterselie
100 gr couscous
150 ml water
2 el Spar granaatappelpitten
verse peterselie
Pel de ui en look. Schil de wortelen. Snij de ui, bleekselder, wortelen en look in middelgrote stukken.
Bak de lamskoteletten goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Voeg alle groenten, de ui, de look en de gember toe. Kruid met komijn en koriander. Laat een paar min meebakken.
Meng de abrikozen, honing en bouillon onder het vlees en de groenten.
Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen, ± 20 min.
Bereid de couscous zoals op de verpakking aangegeven.
Serveer de couscous met de stoofpot.
Werk het gerecht af met granaatappelpitten en peterselie.
Bak de lamskoteletten goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Voeg alle groenten, de ui, de look en de gember toe. Kruid met komijn en koriander. Laat een paar min meebakken.
Meng de abrikozen, honing en bouillon onder het vlees en de groenten.
Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur garen, ± 20 min.
Bereid de couscous zoals op de verpakking aangegeven.
Serveer de couscous met de stoofpot.
Werk het gerecht af met granaatappelpitten en peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.