Nazomer, hét seizoen bij uitstek voor courgettesoep. Je vindt recepten bij de vleet. Het leuke aan soep is dat er nauwelijks iets mis kan gaan. Courgette is ook niet kieskeurig, maar ze heeft haar partners liefst pittig! Voor mij moet er dus altijd wat kerriepoeder bij.
1 à 2 courgettes, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 preiwit (ev.), in schijfjes
1 l bouillon (kip of groenten)
1/4 tl kerrie
boter
verse tuinkruiden (bijv. kervel, bieslook, peterselie of een mix)
peper
kruidenzout (bijv. Herbamare Vogel)
1 dl lichte room (ev.)
Laat de ui en groenten stoven in wat boter, doe er de curry bij. Na enkele minuten doe je er de bouillon bij. Laat alles minstens een half uurtje zachtjes koken. Blender of mix de soep en kruid bij met wat peper en tuinkruiden en kruidenzout. Als je van romige soep houdt, roer er dan nog wat room door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.