Komkommer in een eiergerecht en komkommer in de salade. 't Is komkommertijd, zeker? In elk geval kan je met komkommer heel wat meer doen dan in schijfjes snijden.
Roerei met komkommer
Voor 2:
1 kleine komkommer
4 à 5 eieren
2 el room
PH Fleur d'Ardèche (of een ander mediterraan kruidenmengsel)
peper en zout
boter
Schil de komkommer, snij hem in de lengte doormidden en lepel er de zaadjes uit.
Klop de eieren los met de room, en doe er wat zout en peper en de komkommers bij.
Doe de boter in een matig hete pan en laat het eimengsel langzaam garen, al roerend. Het mag geen omelet worden. Omdat het zo langzaam gaat, krijgt de komkommer ook de tijd om gaar te worden.
Kruid op het einde bij met peper en zout en/of kruiden. Lekker met brood.
Komkommer-tomaatsalade
Voor 2:
1/2 komkommer, geschild, zonder zaadjes en in kleine blokjes gehakt
2 tomaten, zonder zaadjes en in kleine blokjes gehakt
1/4 rode ui, gesnipperd
1 el olijfolie
1 ingemaakte citroen
peper en zout
2 el gehakte verse bladpeterselie
1 el gehakte verse munt
Snij de citroen in vieren en haal er het vruchtvlees uit. Spoel even af om het overtollige zout te verwijderen. Snij de schil in kleine reepjes. Doe ze bij de andere ingrediënten en zet nog even koel weg. Lekker bij pita kip.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.