dinsdag 4 september 2012

IJscharlotte

Deze ijscharlotte ziet er ingewikkelder uit dan ze is. 

Voor 4:
1/4 l aardbeienijs 
1/4 l vanilleroomijs
100 g lange vingers of madeirakoekjes
aardbeien of frambozencoulis
enkele rode vruchten ter versiering


Voor deze ijscharlotte heb je een kleine charlottevorm nodig, of een kleine pyrexschotel (ong 1 l) die ongeveer zo hoog is als een madeirakoekje of lange-vingerkoekje.

Bedek de schotel eerst met een vel plasticfolie en laat de folie ruim over de randen hangen. Zo kan je straks de taart makkelijk uit de vorm halen. *
Zet dan de koekjes tegen de rand van de schotel, met de gesuikerde kant naar buiten. Om de koekjes overeind te houden, kan je bijv. een serveerring gebruiken. 

Vul de vorm eerst met een laag vanilleroomijs, dan een laag aardbeienijs, en om te eindigen weer een laag vanilleijs. Verwijder de serveerring zodra de koekjes wat stabiel staan.
Bedek het ijs nu met de rest van de koekjes, zodat  alles mooi opgevuld is. 
Zet de schotel minstens een uur, liefst een halve dag of langer in de diepvries.
Haal de taart vlak voor het serveren uit de diepvries, laat enkele minuutjes staan en haal uit de vorm. Dat gaat makkelijk door ze met de folie op te tillen. (* Als je de folie vergeten bent - zoals ik voor de foto - leg dan eerst een plat bord op de taart, druk goed aan en draai om en hou ze zo, goed aangedrukt, even onder de heetwaterkraan. De taart komt snel los en dan draai je alles weer om en zet de taart met bord nog enkele minuutjes terug in de diepvries.) 
Zet ze op een mooie onderschotel, doe er wat coulis op en enkele rode vruchten ter versiering. Een rood lint er rond maakt het helemaal af.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.