Een restje tapenade (of olijven *) over? In deze gevulde lamsfilet kan je het op een elegante manier kwijt!
Voor 2:
Een dikke lamsfilet van 250 à 400 gr
tapenade
75 gr feta, in dunne schijfjes
oregano
olijfolie
citroensap
peper en zout
Maak een dressing van olijfolie en citroensap, peper en zout. Snijd de lamsfilet overlangs door, maar laat de helften aan elkaar zitten. Klap het stuk vlees open en bestrijk met de tapenade. Leg er de feta op en bestrooi met oregano. Bind de lamsfilet op met keukentouw zodat de vulling op z'n plaats blijft. Leg het vlees in een schaal en wentel het vlees in een dressing van olijfolie en citroensap. Zet even afgedekt koelweg.
Ondertussen kun je een garnituur maken: sperzieboontjes bijv. en/of gebakken aardappeltjes.
Bak tenslotte de lamsfilet aan alle kanten aan in een hete pan met olijfolie. Laat zachtjes verder bakken tot je een kerntemperatuur van 54 à 57° bereikt hebt. Neem het vlees uit de pan en laat even rusten.
Giet het meeste bakvet weg en deglaceer de pan met wat water of lamsfond voor een eenvoudig sausje.
Snij de lamsfilet in schuine sneetjes en dien op op een warm bord.
Tip:
Van een restje olijven - liefst zwarte, maar met groene lukt het ook! - kun je zelf makkelijk tapenade maken. Gooi de olijven met wat olie en enkele ansjovisfilets en wat kappertjes in de blender. Doe naar smaak eventueel nog wat citroensap en cayennepeper bij. Maak het mengsel niet te vloeibaar van bij het begin. Olie of citroensap erbij doen kan altijd, omgekeerd niet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.