zondag 9 juni 2013

Stoofpotje van konijn

't Kan niet elke dag barbecue zijn, hoe verleidelijk dat ook is op de eerste zonnige dagen. Dat een stoofpotje helemaal niet winters hoeft te zijn, bewijst dit flexibele recept. Je kan de Rodenbach gerust vervangen door witte wijn of bouillon. Je kan er champignons aan toevoegen, of courgette vervangen door aubergine, ... Voor de kruiding koos ik voor de Provençaalse toets, maar ik maak me sterk dat dit stoofpotje ook gediend zou zijn met wat Marokkaanse kruiden. Leve de vrijheid!


Voor 4:
1 Konijn , in 4 stukken
100 g Pancetta
1 blik Tomaten, in stukken
4 grote Wortels, in grove stukken
1 à 2 Venkel, in grove stukken
1 à 2 Courgette
1 kleine Witte Ui, gesnipperd
1 kleine Rode Ui, in partjes
1 teentje Look, gehakt
1 flesje Rodenbach
1 dl Olijfolie
1 eetl. Boter
1 takjes Oregano + 1 extra

1 takje Rozemarijn + 1 extra 
2 takjes Tijm
Peper En Zout
1 Knorr Kippenbouillonketeltje + Extra Water


Meng de olijfolie met de kruiden, peper en zout en wentel er de stukken konijn door.
Kleur ze rondom aan in een mengsel van boter en olijfolie.
Voeg er achtereenvolgens spek, ui, look, wortel, venkel en courgette aan toe en laat onder voortdurend omroeren nog 10 minuten bakken.
Bevochtig met Rodenbach (en eventueel extra water) en voeg er bouillonketeltje, in stukken gesneden gepelde tomaten, en oregano en rozemarijn aan toe.
Dek de pot af en laat minstens 45 minuten zachtjes sudderen.
Kruid nog wat bij indien nodig en dien op met Turks brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.