zondag 16 juni 2013

Insalata caprese met gegrilde courgette

Niets eenvoudiger dan een stukje vlees op de bbq, maar wat eet je erbij? Voor wie eens iets anders wil, deze heerlijke salade. De gegrilde courgette doet de mozzarella smelten en zorgt voor een verrassend effect.

Voor 2:
2 trostomaten, zonder zaadjes en in partjes gesneden
1 bolletje mozzarella, in kleine stukken 
2 jonge courgettes, in dunne lange plakken gesneden
12 basilicumblaadjes 
extra vierge olijfolie
zwarte peper en zeezout
1 teentje knoflook
gemengde sla met rucolablaadjes 
basilicumvinaigrette*


Wrijf een slakom in met een gepeld en geplet teentje knoflook. Doe er de mozzarella en de tomaten bij. Bestrooi met zwarte peper en zeezout. Hou wat basilicumblaadjes apart en doe de rest in de kom samen met de sla. Zet opzij.

Bestrijk de sneetjes courgette met wat olie en gril ze op de bbq of de grillpan aan beide zijden tot ze lichtjes geschroeid zijn. Doe ze nu bij het slamengsel, doe er de basilicumvinaigrette bij en meng alles voorzichtig door elkaar. Leg er nog een paar blaadjes basilicum bovenop.
Lekker met geroosterd vlees, bijv. lamskoteletjes.

*Basilicumvinaigrette kan je zo kopen, maar je zou ook rucolasalsa kunnen gebruiken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.