woensdag 29 juli 2015

Forel met chermoula

Panklare forel en verse kruiden in de voorraad. Het resultaat was forel in papillot met een Marokkaans getint sausje. Dit is zo simpel dat ik dit nauwelijks koken noem, maar 't was wel heel lekker. Het recept komt uit Licht! van Hugh Fernley-Whittingstall. Ik paste het heel lichtjes aan en geef je graag het recept door.

Voor 2:
2 panklare forellen
2 eetlepels droge witte wijn
amandelschilfers (eventueel)

Voor de chermoula:
2 el grofgehakte bladpeterselie
2 el grofgehakte koriander (met steeltjes erbij)
1/2 knoflookteen
1/2 tl fijn zout
1 sjalotje, grofgehakt
1 tl komijn
1 tl gemalen koriander
een snuifje chilivlokken (of meer als je van heel pittig houdt)
1/2 tl kurkuma
2 el olijfolie
1 el citroensap

Verwarm de oven voor op 200°.
Doe alle ingrediënten voor de chermoula, behalve de olie en het citroensap, in de foodprocessor en laat ongeveer een minuutje doen. Schenk er dan langzaam de olie bij terwijl  de motor draait en helemaal op het einde het citroensap. (Je kan ook  met de traditionele vijzel aan de slag)
Wrijf de vis vanbinnen en vanbuiten in met chermoula. 
Leg de forellen dicht bij elkaar op een zeer groot vel aluminiumfolie in een bakblik of op een bakplaat. Zet de zijkanten van de folie omhoog en giet er de witte wijn bij. Sluit dan de pakketjes en zorg dat er boven de vis wat ruimte overblijft om de lucht te laten circuleren. 
Zet voor 18 minuten in de warme oven. 
Maak de pakketjes open, strooi er eventueel het amandelschaafsel over en zet, met de folie open, terug in de oven voor 8 minuten.
Lekker met aardappels of met rijst of brood.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.