zaterdag 1 augustus 2015

Puntpaprika's met ricotta

Voorgerechtje, lichte lunch of aperitiefhapje, je hebt de keuze met deze puntpaprika's gevuld met een kruidige ricotta. Snij ze in kleinere stukken en serveer met een prikkertje als je ze als tapas gebruikt. Puntpaprika's smaken zoeter dan gewone paprika's en zijn dan ook zeer geschikt voor deze bereiding. 

Voor 2 à 8:
2 puntpaprika's
250 gr ricotta
1 sjalotje
1 knoflookteentje
1 tl Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
enkele kerstomaatjes, gehalveerd
olijfolie
1  à 2 el parmezaan
peper en zout
wat verse basilicumblaadjes

Voor een perfecte afwerking kies je de oven. Verwarm hem voor op 180°. 
Snij de puntpaprika's in de de lengte middendoor , verwijder de zaadjes en doe er een beetje olijfolie op. Meng de ricotta met de fijngehakte sjalot en knoflook. Kruid met peper en zout, Italiaanse kruiden. Doe er de kerstomaatjes bij en verdeel het mengsel over de paprikahelften. Rasp er de parmezaan over. Zet ze in een ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Voor een mooi  bruin korstje zet je ze de laatste minuten onder de grill. Doe er voor het opdienen nog wat basilicum over.
Op zomerse dagen als je de BBQ toch al aan hebt, kun je de paprika's ook bereiden op een BBQ-schaaltje op de rooster, eventueel onder deksel. Je mist dan wel het korstje maar wie wil nu een oven aansteken als buiten de BBQ brandt?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.