Bijna te simpel om te vermelden, maar ik kan het niet laten: bruschetta met tomaat. Je vindt hem overal op de kaart van de antipasto's in Italië. En op bloedhete dagen is hij een van mijn favoriete lunchgerechtjes: snel klaar, weinig ingrediënten, nauwelijks werk aan en: lekker, natuurlijk. Roosteren kan op de BBQ of in de oven, maar ik zal eerlijk zijn, ik gebruik daarvoor een doodgewone broodrooster. Minder heet bij deze temperaturen en een prima resultaat.
Voor 2:
2 à 4 sneden rustiek brood (zuurdesem bijv.)
2 rijpe tomaten
1knoflookteentjes
extra vergine olijfolie
zwarte peper en zeezout
Rooster enkele sneden brood (ongeveer 1 cm dik), wrijf ze in met een stukje knoflook, doe er extra vergine olijfolie op en en leg op elke snede een eetlepel tomatenstukjes. Kruid met zout en peper en doe er nog wat verse basilicumblaadjes over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.