zondag 28 februari 2016

Rosbief op zijn Italiaans uit De keuken van Sofie

Nr 2 uit De Keuken van Sofie.

Een rosbief  met Italiaanse garnituur. Verrassend lekkere combinatie. 

Voor 4:
700 g rosbief
peper
zout
1 klontje boter
300 g linguine
olijfolie
100 ml Grappa
1 teen look
1 el kappers
100 g notensla
300 g oesterzwammen
1 el groene olijven
1 handvol basilicum
100 g Pecorino kaas

balsamico azijn

Kleur het rosbief in een klontje boter aan elke kant. Kruid met peper en zout. Plaats in een voorverwarmde oven 20 minuten op 180 graden. 
Kook de pasta gaar in gezouten water met olijfolie.
Fruit de oesterzwammen aan in een klontje boter met wat zout en peper. 
Snij de olijven fijn. 
Maak de vinaigrette. Tip: 2 delen olie, 1 deel azijn. Meng olijfolie met de helft balsamico, peper, zout en de gehakte olijven.
Hak de basilicum fijn. Was de sla.
Giet de pasta af. Meng er een scheutje olijfolie onder.
Haal het rosbief uit de oven. Giet wat Grappa over het rosbief en laat wat trekken. 
Snij het vlees in sneetjes. 
Serveer de pasta met sneetjes rosbief, wat vinaigrette, oesterzwammen, kappertjes en basilicum. Werk af met wat Pecorino kaas. Serveer er wat rucola bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.