Voor 3:
500 gr lamsgehakt
1 blik tomatenstukjes
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
2 grote wortels, in blokjes
1/2 butternutpompoen, in blokjes (of ong. 350 gr)
1 knoflookteen, fijngehakt
1 ui, grof gesnipperd
1 tl garam masala
1 tl gehaktkruiden (zie tip)
1 tl tomatenpuree
1 Knorr groentebouillonketeltje
1/2 l water
olijfolie
verse koriander
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol er balletjes van. Zet ze koel weg.
Stoof de ui en knoflook aan in wat olijfolie en voeg er dan de wortel- en pompoenblokjes aan toe. Laat enkele minuten doorstoven en voeg er de tomaten aan toe met het water, het bouillonketeltje, de tomatenpuree en de garam masala. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje en voeg er dan de gehaktballetjes aan toe. Na ongeveer een kwartiertje is het gehakt gaar. Doe er op het einde nog de verse koriander bij en dien op met rijst, pasta of wraps of brood.
Tip:
Dit recept is bedoeld voor ongekruid lamsgehakt. Als je werkt met gekruid lamsgehakt hoef je de balletjes uiteraard niet meer bij te kruiden.
In de gehaktkruiden die ik gebruikte zit naast peper en zout ook paprika, komijn, koriander, kurkuma en zelfs wat paneermeel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.