dinsdag 4 oktober 2016

Fusilli met salsa verde en gegrilde halloumi


Liefhebber van halloumikaas? Dan is dit receptje iets voor jou. Halloumi is een Cypriotische geitenkaas, of liever een mengsel van geitenkaas en schapenkaas.  Hij heeft een wat rubberachtige structuur maar smaakt heerlijk. Zijn belangrijkste eigenschap is dat je hem makkelijk kunt grillen: hij smelt niet maar krijgt een krokant bruin korstje. 
En er is nu ook een locaal alternatief: probeer zeker eens de Berloumi, een gekruide versie van de halloumikaas, geproduceerd in Berlare (Oost-Vlaanderen). De kruiding wisselt met elk seizoen. Ik vond het zeer lekker.  

Voor 2:
1 verpakking Berloumi of halloumi
150 gr fusilli

Voor de salsa verde:
2 el bladpeterselie, fijngehakt
1 el basilicum, fijngehakt
1/2 el kappertjes, gespoeld en uitgelekt
1 ansjovisfilet, uitgelekt
1 knoflookteen, geperst
1 groene paprika, in reepjes
1/2 tl mosterd  
2 el olijfolie
1/2 el witte-wijnazijn

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de kaas in plakken van 1 cm dik.
Hak de kappertjes en de ansjovis fijn, leg er de reepjes groene peper op en hak nog eens fijn samen met de knoflook. 
Meng alles samen met de gehakte kruiden, de mosterd en de olie en azijn. 
Bak ondertussen de plakken kaas op een grillplaat. Halloumi kan je nog wat bijkruiden met zwarte peper bijv. Berloumi is uit zichzelf kruidig genoeg. Let op, ze branden makkelijk aan. 
Giet de pasta af en meng met de salsa verde. Serveer op een bord en leg er de kaas bovenop. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.