vrijdag 7 oktober 2016

Kippenoesters met penne en doperwten


Wat zijn kippenoesters? Het zijn die kleine stukjes die in een holte aan elke kant van de rug dicht tegen het dijbeen zitten. Je moet ze uit het karkas peuteren. Ze worden ook wel eens kippenrugfilets of 'sot-l'y-laisses' genoemd, een 'zot die ze laat liggen'. Soms vind je ze eens bij de speciaalzaak. Laat ze niet liggen ... !


Voor 2:
250gr kippenoesters
12,5 cl lichte koksroom
12,5 kippenbouillon
1 teentje knoflook
1 takje rozemarijn
sap en rasp van 1/2 citroen
150 gr verse erwtjes (of diepvries)
175 gr penne of andere korte pasta
een flinke klont boter
zout en peper

Doe de room, bouillon, citroensap en citroenrasp, knoflook en rozemarijn in een klein steelpannetje en laat alles  op een zacht vuurtje tot de helft inkoken.  
Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Bak de kippenoestertjes in de boter aan beide kanten tot ze mooi bruin en gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Voeg de pasta en de room toe met de doperwten. Roer alles goed om en laat nog even doorwarmen. Kruid nog wat bij indien nodig.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.