maandag 7 november 2016

Spitskool met pancetta en pladijsfilets

De restjes pancetta en spitskool uit mijn frigo inspireerden me tot dit recept. In heel wat koolgerechten blancheert men eerst de groente. Ik zie daar eerlijk gezegd de zin niet van in. Waarom zou je kookwater met smaak en vitaminen weggooien als het ook anders kan? Rechtstreeks stoven in de pan dus. Met een peterseliepuree en gebakken pladijsfilets erbij vonden wij dit een echte traktatie. 

Voor 2:
1/2 spitskool, in fijne reepjes gesneden
1 sjalotje, gesnipperd 
1 knoflookteen, fijngehakt
60 gr pancetta of ontbijtspek, in stukjes/reepjes
peper en zout
een klontje boter en/of olijfolie
1 dl kippenbouillon

Voor erbij:
visfilets, bijv. pladijs
aardappelpuree met wat peterselie erdoor

Bak de reepjes pancetta aan in een ruime pan en doe er, als ze licht gekleurd zijn,  de look, sjalot en de spitskoolreepjes aan toe. Kruid met wat peper en zout. Voeg nog wat olie toe, roer goed om en giet er de kippenbouillon bij. Laat alles onder deksel op een zacht vuurtje sudderen.  Het duurt zo'n 15 à 20 minuutjes tot alles gaar is. Ondertussen heb je tijd om een aardappelpuree te maken en vis te bakken. Eenvoudige kost maar verrassend lekker!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.