
Voor 2:
1/2 spitskool, in fijne reepjes gesneden
1 sjalotje, gesnipperd
1 knoflookteen, fijngehakt
60 gr pancetta of ontbijtspek, in stukjes/reepjes
peper en zout
een klontje boter en/of olijfolie
1 dl kippenbouillon
Voor erbij:
visfilets, bijv. pladijs
aardappelpuree met wat peterselie erdoor
Bak de reepjes pancetta aan in een ruime pan en doe er, als ze licht gekleurd zijn, de look, sjalot en de spitskoolreepjes aan toe. Kruid met wat peper en zout. Voeg nog wat olie toe, roer goed om en giet er de kippenbouillon bij. Laat alles onder deksel op een zacht vuurtje sudderen. Het duurt zo'n 15 à 20 minuutjes tot alles gaar is. Ondertussen heb je tijd om een aardappelpuree te maken en vis te bakken. Eenvoudige kost maar verrassend lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.