maandag 11 juni 2018

Zeebaarsfilet met venkel en rode paprika

Lichte zomerse maaltijd, alweer met een minimum aan ingrediënten. Je zou bijna gaan denken dat ik koken een klus vind ...

Voor 2:
4 kleine zeebaarsfilets 
1 kleine ui
1 knoflookteentje, fijngesneden of geperst
1 rode puntpaprika
1 kleine venkel
1 scheutje Ricard of Noilly Prat
olijfolie
peper en zout 
Provençaalse kruiden

Verwijder de harde delen van de venkel en hou wat groen over ter garnering. Snij in kleine stukken.
Snij de ui en de in grove stukken.  
Fruit de ui in een wokpan tot hij glazig wordt. Doe er de paprika bij en roerbak enkele minuten. Daarna de venkel met knoflook. Wok verder tot de venkel gaar genoeg is naar jouw smaak.  Dat duurt wel een tiental minuutjes. Blus met de Ricard en kruid af met peper en zout. 
Ondertussen kun je de zeebaarsfilets bakken in wat olijfolie. Begin op de velkant. Kruid af met peper en zout of met viskruiden. 
Je kan hier nog gekookte of gebakken krielaardappeltjes bijgeven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.