zondag 10 juni 2018

Aubergine gevuld met lamsgehakt en ei

Soms heb je maar weinig ingrediënten nodig om een topgerechtje op tafel te zetten. Als dat dan toevallig lamsgehakt en aubergine zijn, dan kan er weinig fout gaan.  Behalve de foto dan, maar die hoef je gelukkig niet op te eten!

Voor 2:
1 grote aubergine of 2 kleine
1 kleine ui, fijngehakt 
350 gr (gekruid) lamsgehakt
1 hardgekookt ei
1 teentje knoflook
1 tl gemalen komijn
1 snuif chilipoeder
1 dl passata
olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 210°. 
Snij de aubergine in helften en lepel het vruchtvlees eruit. Hak het vruchtvlees in grove stukken. Je kan de auberginehelften eventueel bestrooien met zout en omgekeerd 30 minuten laten uitlekken. 
Fruit de gesnipperde ui samen met het vruchtvlees in de olie tot de ui glazig wordt. Voeg het gehakt, de komijn, chili en knoflook toe en bak tot het gehakt bruin is. Voeg de tomatenpassata toe en laat afgedekt 10 minuten sudderen. Meng de stukjes ei erdoor en kruid af met peper en zout. 
Leg de auberginehelften in een ingevette ovenschotel en vul ze met het gehaktmengsel. Dek af met alufolie en bak de aubergines 20 à 25 minuten in de oven. 
Lekker met rijst.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.