donderdag 1 november 2012

Chocoladesalami

Origineel Italiaans chocoladedessertje dat niet eens  zo veel werk vraagt. Voor de opgegeven hoeveelheden krijg je een reuzesalami van wel 30cm lang. 
Dit gerechtje bevat rauwe eieren en is dus niet zo geschikt voor zwangere vrouwen!



170 gr zwarte chocolade
80 gr boter

2 eieren
200 gr maria-koekjes (of petit-beurrekoekjes)
100 gr amarettikoekjes (of droge macarons)
1-2 eetlepels rozijntjes (optioneel)  

1 eetlepel amaretto of een andere likeur
1-2 eetlepels amandelschilfers



Wel de rozijnen in de amaretto.
Verkruimel de amarettikoekjes en  doe de maria-koekjes in grovere stukjes. Als je de keukenmachine gebruikt,  zorg er dan wel voor dat er  nog grovere stukjes in zitten (voor het salami-effect). 
Smelt de boter in de magnetron. Doe hetzelfde met de chocolade of  au bain marie). Voeg de twee samen en voeg een voor een de eieren toe. 
Doe de koekjes in het chocolademengsel en meng goed. Doe de rozijnen en de amandels erbij en meng alles goed tot de chocolade alles bedekt.
Doe de massa op een stukje bakpapier. Rol op met het bakpapier en probeer een salamivorm te bekomen. Doe de rol met bakpapier op een groot vel aluminium papier en rol nu volledig op. 
Draai de eindjes toe zoals bij een bonbon en leg de worst 4 u in de  diepvriezer. Haal hem uit 10 min. voor het opdienen. 
Bewaart enkele dagen in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.