donderdag 15 november 2012

Witlofslaatje met kip en caesardressing

Een echt herfstig slaatje. Pittig en tegelijkertijd zacht. De appel zorgt ook voor een leuk kleuraccent. 

Voor 2:

3 stronkjes witloof
250 gr kippenfilet, in reepjes
1 appel (Pink Lady of Jonared)
restje roquefort (of andere blauwe kaas)
gevogeltekruiden (of peper, zout en paprika)
caesardressing *
klontje boter
walnoten (event.)

Bestrooi de kippenreepjes met  flink wat gevogeltekruiden (of zout, peper en paprika). Bak de reepjes in de boter.
Snipper ondertussen het witloof en snij de appel (niet geschild) in partjes. Doe ze in een slakom en doe er wat citroensap over. 
Doe er de gebakken kip en de verbrokkelde roquefort bij. Giet er een flinke scheut caesardressing over en meng goed. Eventueel kun je  nog wat gehakte (wal)noten toevoegen voor de crunch. 

* Caesardressing is kant en klaar te koop. Ansjovisfilets en parmezaanse kaas zijn de bepalende ingrediënten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.