woensdag 2 januari 2013

Velouté van witte selder met sint-jakobsvruchten

Makkelijke feestsoep!

Voor 8:
1 aardappel, geschild
2 witte selders
1 preiwit (eventueel)
1 klontje boter
2 liter kippenbouillon
1 kruidenbuiltje
1,5 dl room
16 sint-jakobsvruchten
2 el olijfolie
peper en zout
1 à 2 el bloem
1 à 2 el verse peterselie, fijngehakt (ev.)

Snij de groenten in stukken en snipper de ui.
Stoof de groenten in een klontje boter zonder ze te laten kleuren.
Doe er de bouillon en het kruidenbuiltje bij en laat zachtjes koken gedurende 30 min.
Verwijder het kruidenbuiltje, mix de soep en doe dan door een zeef. 
Wentel de sint-jakobsnoten in bloem met peper en zout en bak ze kort gaar in de olie op een hoog vuur. 
Dien op met de warme soep, eventueel met gehakte peterselie.

Dit receptje is, lichtjes aangepast, overgenomen uit Lekker en gezond: feestelijke producten, een boekje gemaakt in opdracht van Kom op tegen Kanker


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.