maandag 28 januari 2013

Spaghetti met tomaat, pompoen en paprika

Gebruik voor dit gerecht liefst butternutpompoen.  De grote  Halloweenexemplaren hou je best voor de soep. Hun vruchtvlees is meestal te waterachtig en te flets van smaak om mee te scoren in de keuken. Bovendien zijn de butternutpompoenen veel makkelijker te hanteren.

Voor 3:
300 gr spaghetti
1/2  butternutpompoen, in blokjes
1 kleine rode ui, in stukjes
1 teentje knoflook
1/2 rode en/of gele paprika, in blokjes
1 blik tomatenstukjes
enkele verse salieblaadjes
peper en zout 
olijfolie


Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal met deksel of folie, en zet  2x 4 min in de magnetron op 600 W. Zet opzij.
Kook de spaghetti al dente.
Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg er de paprikablokjes bij en na enkele minuten de tomaten. Doe er de laatste 5 minuten de pompoenblokjes met de salieblaadjes bij. Roer alles goed door en laat verder sudderen. Kruid bij met zout en peper.

Tip:
Je kan ook 50 g pancetta, in blokjes gehakt, toevoegen op het einde. Uiteraard verliest het gerechtje dan zijn vegetarische karakter.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.