woensdag 25 december 2013

Gegratineerde oesters

Toch eerst even dit: de echte oesterliefhebber prefereert zijn oesters rauw. Maar omdat je ook wel eens iets anders wil, is dit recept toch ook een aanrader, makkelijk en met weinig extra ingrediënten.
Wij maakten dit vandaag met oesters uit de Oosterschelde. Die smaakten dit jaar wat fletser dan vorig jaar en konden een extra bereiding wel gebruiken.

Nodig:
wat verse kruiden: peterselie en bieslook bijv.
wat gemalen kaas
wat gesmolten boter
peper
citroen

Verwarm de grill voor op hoog vuur. 
Open de oesters, maak ze los, giet het overtollige vocht weg en verwijder eventueel gruis en leg ze terug in een oesterhelft. 
Doe wat kruiden, wat kaas (echt niet veel!) en wat gesmolten boter over de oesters.
Doe wat gefrommeld aluminiumfolie in een bakblik en leg er de oesters in zodat ze rechtop blijven staan.
Zet enkele minuten onder de hete grill.
Serveer met peper en wat citroen en wat brood.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.