zondag 8 december 2013

Wraps met spinazie, paddenstoelen en ricotta

Heerlijk vegetarisch gerechtje voor op een luie zondag!
Met een fris slaatje erbij is dit een perfecte lichte maaltijd. 

Voor 2:
150 gr kastanjepaddenstoelen, in schijfjes
1/2 potje ricotta (125 gr)
200 gr (diepvries) bladspinazie
6 kleine maïstortilla's
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 sjalotje, gesnipperd
beetje citroensap
peterselie
peper en zout
nootmuskaat
olijfolie
 

Verwarm de oven voor op 200°.
Maak de diepvries spinazie klaar volgens de instructies van het product en laat uitlekken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er het sjalotje en de knoflook in aan. Laat niet kleuren. Doe er de paddenstoelen bij en laat op hoog vuur  bakken. Kruid met zwarte peper en  doe er op het einde nog wat zout en  fijngehakte peterselie bij. Zet opzij. 
Roer de ricotta met wat citroensap door de spinazie. Kruid nog bij indien nodig.
Verdeel het ricotta-spinaziemengsel over de wraps, strooi er wat gratinkaas over en vouw ze toe zoals een flensje.
Leg ze in een ovenschaal, zoveel mogelijk naast elkaar. Doe er nog een scheutje olijfolie en wat gratinkaas over  en zet  nog enkele minuten in de hete oven tot de kaas gesmolten is. Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.