Ik weet dat spruitjes geen al te beste reputatie hebben, maar volgens mij vinden zelfs kinderen deze quiche lekker. Handig om een kleine hoeveelheid spruiten te verwerken. VegetarIers kunnen de spekblokjes vervangen door champignons.
Voor 2 à 3:
300 gr spruitjes, in 2 of in 4 gesneden
1 vel kruimeldeeg
100 gr spekblokjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt of geperst
50 gr gratinkaas + eventueel restje blauwe kaas
4 eieren
3 dl (lichte) room
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°.
Kook de spruiten in gezouten water gedurende 8 min en giet ze af.
Bak het kruimeldeeg blind gedurende een klein kwartiertje. (mat bakbonen bijv.)
Fruit de sjalot en de knoflook aan totdat de sjalot glazig wordt. Doe er dan de spekblokjes bij en laat verder bakken. Voeg er na enkele minuten de spruitjes bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Meng ondertussen de room en de eieren. Doe er de gratinkaas bij en kruid met peper en zout.
Doe het spruitjesmengsel in de deegbodem, giet er het roommengsel bij en brokkel er, als je dat graag hebt, wat blauwe kaas over.
Zet voor ong. 40 min. in de oven.
Lekker met een witte wijn en een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.