maandag 6 april 2015

Bloemkoolcouscous

Rijst? Een of andere nieuwe graankorrel?
Het sneeuwwitte goedje op de foto is niets anders dan bloemkool. Qua structuur kun je het nog het beste vergelijken met grofkorrelige couscous.
Maal enkele bloemkoolroosjes in je keukenmachine met de pulse-functie tot je het gewenste korrelresultaat verkrijgt. Je zou dit ook met de hand kunnen doen en de buitenste laag van de bloemkool verbrokkelen maar je  zal het nooit zo fijn krijgen.
Dan stoof je de 'couscous' aan in wat olijfolie met enkele smaakmakers als een sjalotje en een knoflookteentje of je kookt hem in een bouillonbodempje. De bloemkool is in enkele minuten gaar. Je kan hem warm opdienen met andere groenten of laat hem afkoelen en presenteer hem als salade. Mooi met kleuraccenten als granaatappelpitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.