zaterdag 2 mei 2015

Lamsvlees met salade van tuinbonen en pecorino

Deze salade van tuinbonen, sperziebonen en pecorino past perfect bij een stukje lamsvlees. De dressing is tegelijkertijd ook bruikbaar als marinade voor het vlees. Handig én lekker!
Ik gaf er ook nog natuuraardappelen en gestoomde bloemkool bij. 

Voor 2:

2 lamsboutsneden of 6-8 lamskoteletjes
250 gr tuinbonen, vers 
150 gr sperziebonen of fijne boontjes
2 el extra vierge olijfolie
2 el citroenSAP
rasp van 1 citroen
1 knoflookteentje
zwarte peper
1 el kappertjes in zout, afgespoeld en uitgelekt
enkele muntblaadjes, gescheurd
enkele el pecorino, geschaafd

Maak eerst de dressing:
Hak de kappertjes en het knoflookteentje fijn. Voeg met de citroenrasp toe aan de  olijfolie en citroensap. Doe er wat peper bij en gebruik de helft om het vlees te marineren. Zet het vlees afgedekt weg in de koelkast en laat minstens een half uurtje marineren. 
Dop de tuinbonen en haal de sperziebonen af. Kook ze ongeveer 5 minuten, giet af  en laat schrikken in koud water.  Dop de tuinbonen dubbel: verwijder het bleke velletje.
Zet tot gebruik afgedekt weg in de koelkast. 
Doe wat zout op het vlees en bak het naar wens.
Meng de salade met de muntblaadjes en de pecorino en de rest van de dressing. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.