Tarbot vind je niet zo vaak bij de visboer. Het is een vis die nogal eens verward wordt met griet. Het voordeel van tarbot is dat hij geen schubben heeft. Je kan de tarbot in dit recept dus makkelijk vervangen door griet, maar vraag dan wel aan de visboer hem voor je te ontschubben.
Een kanjer van 1 kg was het. Net genoeg voor 2. Twee kleinere vissen ware handiger geweest voor de presentatie in het bord, maar lekker was het in elk geval.
Voor 2:
1 hele vis van 1 kg, of 2 vissen van 500 gr elk
1 glas droge witte wijn
1 citroen, in partjes
2 tomaten, in partjes
2 takjes rozemarijn
2 laurierbladeren, verse indien mogelijk
2 geroosterde rode paprika's, uit bokaal
peper en zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°. Leg de schoongemaakte vis met zijn donkere kant naar onderen in een bakslee of ovenschotel. Giet er een glas wijn over. Leg er de groenten en kruiden rond, kruid vis en groenten met peper en zout en doe er nog een goede scheut olijfolie over. Laat gedurende ongeveer 40 min. zachtjes gaar worden. Verwijder de rozemarijn en de laurierbladeren en serveer de vis op een bord, samen met de groenten, het kookvocht, en niet te vergeten de citroen. Lekker met aardappelpuree of natuuraardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.