vrijdag 5 juni 2015

Courgette op de BBQ met zongedroogde tomaatjes en feta


Gelukkig beseffen we al langer dat BBQ niet perse vlees hoeft te zijn! Ik werk graag met gegrilde groenten. Die kunnen als voorafje geserveerd worden of als bijgerecht bij een vlees- of visgerecht. Ze misstaan ook niet in een vegetarisch buffetje. 


1 courgette 
2 à 3 eetlepels goede olijfolie
een teentje knoflook (eventueel)
3 à 4 zongedroogde tomaten op olie
50 à 100 g feta
1 à 2 el verse platte peterselie
enkele blaadjes verse munt
rasp en sap van een kwart citroen
zout en versgemalen peper

Snij de courgette in schuine schijfjes, niet te fijn. Doe in een ruime kom, met een weinig zouten, wat peper en een eetlepel olijfolie, eventueel een uitgeperste knoflookteen. Hussel alles door elkaar zodat de olie alle stukjes bedekt.  
   
Laat de grill goed heet worden en grill de groente snel aan beide kanten. Ze hoeven niet helemaal zacht te zijn! Leg de gare courgettes in een serveer schaal.  
   
Voor de dressing meng je de overige olijfolie met de rasp en het sap van de citroen, met wat peper erbij. Doe er de in kleine stukjes gesneden tomaatjes bij en snipper er de kruiden over, samen met de feta.  
   
Doe de dressing op de courgette. Het leuke is dat je nu nog tijd hebt om een stuk vlees te grillen, want de courgette smaakt ook uitstekend koud. Smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.