donderdag 4 juni 2015

Pasta met bloemkool


Bloemkool met pasta, het is geen alledaagse combinatie, maar ik kan je verzekeren dat het wel lekker is. Wie houdt van mediterrane smaken moet dit zeker eens proberen. Je kan aan dit gerecht ook een vegetarische draai geven door de pancetta te vervangen door zwarte olijven. 


Voor 2:
200 gr penne
een halve kleine bloemkool, de roosjes
1 dikke snee pancetta, in blokjes gesneden
1 kleine ui, fijngesneden
1knoflookteentje, fijngehakt
4 zongedroogde tomaatjes in olie, in stukjes
1 el kappertjes*, gespoeld
1 tl (gedroogde) Italiaanse kruiden (rozemarijn, oregano, tijm, salie ...) of 1 el verse
een 15-tal kerstomaatjes, gehalveerd
olijfolie

* Gebruik alleen kappertjes in zout. Spoel het zout weg voor gebruik en laat uitlekken. De in azijn ingelegde kappertjes zijn eigenlijk nergens goed voor. Niet te verwonderen dat sommige mensen een afkeer van kappertjes hebben! 

Kook de pasta gaar in gezouten water en doe er de laatste 5 minuten de bloemkoolroosjes bij. 
Bak ondertussen de pancetta in een ruime pan, doe er indien nodig wat olijfolie bij en laat de ui en knoflook meefruiten op een zacht vuur. Doe er de zongedroogde tomaten en kappertjes bij en laat weer wat verder stoven. Doe er ook de kruiden en kerstomaten bij en kruid bij met wat peper. Zout is niet nodig want de kappertjes en de zongedroogde tomaatjes zijn al wat zout. 
Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookwater. Doe de pasta met bloemkool en het restje kookwater bij het tomatenmengsel in de pan en meng alles goed. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum. Wat gemalen kaas  voor erbij maakt het helemaal af. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.