zaterdag 25 juni 2016

Gehaktballetjes in tomaten-auberginesaus

Tomaten en gehakt, het blijft een gouden formule. Ik koos nu voor lamsgehakt en een saus op basis van aubergine en tomaten met Noord-Afrikaanse kruiden. Lekker, maar als je niet van lamsgehakt houdt, moet je natuurlijk voor je favoriete gehakt gaan. Lekker met wat gekookte rijst of pasta of brood.

Voor 2:
Voor de balletjes:
350 gr lamsgehakt (ongekruid)
4 lente-uitjes
1/4 tl kurkuma
1/4 tl tajinekruiden
75 gr broodkruim
1 ei, geklutst
peper en zout

Voor de saus:
1 aubergine, in blokjes gesneden
1 blik tomatenstukjes
1 ui, fijngehakt
1 knoflookteen, in fijne plakjes
1/2 tl kurkuma
1 tl komijn
1 laurierblaadje
1 el tomatenpuree
een tiental blaadjes basilicum
peper en zout
olijfolie
parmezaan (eventueel, voor erbij)

Meng de ingrediënten voor de balletjes. 
Bak op een laag vuur de aubergineblokjes in olijfolie in een grote pan tot ze bijna bruin zijn. Doe er de ui, knoflook, kurkuma en komijn bij en bak de gehaktballen bruin. Hou het vuur onder controle zodat ze niet uiteenvallen. 
Voeg de tomaten, laurier, zout en peper toe. Laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Garneer vlak voor het opdienen met de basilicumblaadjes. Serveer met wat rijst en eventueel parmezaan. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.