maandag 6 juni 2016

Asperges met garnaalkroketten

Ideaal als lunchgerechtje op een zonnige dag. De garnaalkroketten maakte ik niet zelf. Maar het loont wel de moeite op zoek te gaan naar een traiteur die je ambachtelijke garnaalkroketten kan leveren! Het sausje kan je ook vervangen door een  hardgekookt eitje met wat gesmolten boter.  En voor de groene garnituur doet een blaadje zuring en wat verse bieslook uit de kruidentuin wonderen. Smakelijk!

Voor 2:

4 garnaalkroketten
enkele witte asperges *
1 portie groene aspergetips
100 gr verse garnalen
1 citroen
bieslook
slablaadjes
1 eidooier
peper en zout

* De verhouding witte/groene asperges doet er niet toe. Kies gerust voor de asperges die je het lekkerst vindt of die je in huis hebt. 

Stoom of kook de asperges gaar. Vang het kookwater op en houd de asperges opzij. Verwarm het kookvocht en bind met met wat maïzena of een ander bindmiddel. Laat de saus wat afkoelen. Frituur ondertussen de garnaalkroketten. 
Meng in een ander kommetje een eidooier met het sap van een halve citroen. Doe dit al roerend op een niet te heet vuur bij de afgekoelde saus tot je een mooi gebonden saus bekomt. Kruid af met peper en zout. 
Schik de asperges op een bord met de garnaalkroketten en de garnalen. Leg er een partje citroen bij. Doe er wat saus over en garneer met bieslook en een groen blaadje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.