zaterdag 11 juni 2016

Pasta met groene asperges, pesto en burrata


Burrata, hoor ik hier en daar verzuchten. Nooit van gehoord. Het is inderdaad niet zo makkelijk te verkrijgen hier. Maar het goede nieuws is dat je het makkelijk kunt vervangen door mozzarella. Want dat is burrata eigenlijk. Een bol mozzarella verrijkt met wat room erbinnen. 



Voor 2:

200 gr korte pasta, orechiette of schelpjes of gnocchi
1 portie groene-aspergetips
1 tomaat, gepeld en van zaadjes ontdaan, in blokjes
75 gr pancetta
1 knoflookteentje, fijngehakt
2 à 3 el groene pesto
1 bolletje burrata of mozzarella
enkele verse basilicumblaadjes
peper en zout
olijfolie


Kook of stoom de aspergetips kort tot ze net gaar zijn. Hou ze opzij.  

Kook de pasta zoals aangegeven.
Bak de pancetta uit en voeg er de knoflook aan toe. Helemaal op het einde laat je de asperges even mee bakken/opwarmen. 
Doe een lepel van het pastakookvocht bij het pancetta-aspergemengsel en giet de asperges af. Doe het mengsel bij de pasta en voeg er de pesto aan toe. Roer even om en dien op met een toefje burrata en wat basilicumblaadjes.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.