'Alles wat je lekker vindt past ook op een pizza'. Onder dat motto ging ik vandaag aan de slag met wat koelkastingrediënten. Voor de pizzabodem koos ik een kant-en-klare bodem. Het resultaat viel zeer goed mee. Omdat wij hier van krokante pizza's houden verhoogde ik de aanbevolen temperatuur en verkortte de bakduur. Echt lekker!
Voor 1 pizza:
1 kant-en-klare pizzabodem , bijv van het merk Spar
200 gr kerstomaatjes
1/2 busseltje groene asperges
100 gr fetakaas
1 stuk chorizoworst, ongeveer 8 à 10 cm lang
olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
peper
gedroogde oregano
verse basilicumblaadjes
Haal de pizzabodem uit de koelkast en laat ongeveer 10 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°.
Kook de asperges beetgaar. Laat ze uitlekken en snij ze in kleinere stukken.
Snij de chorizo in dunne plakjes en de feta in blokjes.
Halveer de kerstomaatjes of snij ze in twee of in 3 à 4 schijfjes (afhankelijk van de grootte). Meng ze met wat olijfolie en knoflook.
Rol de pizzabodem uit en leg er het tomatenmengsel op. Doe er de chorizo, asperges en fetakaas bovenop en bestrooi met zwarte peper en oregano.
Zet met het aanhangende bakpapier op de hete bakplaat in de oven voor ongeveer 12 minuten.
Doe er als afwerking nog wat basilicumblaadjes op. Lekker met een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.