Pizza thuis maken is ook een beetje experimenteren met de topping. Vandaag probeerde ik het met een mengsel van verse snijbiet en diepvriesspinazie op een bedje van ricotta. Heel geslaagd vond ik het en het leuke is dat je deze groentemengeling ook kunt gebruiken als vulling voor een vegetarische lasagne, samen met een tomatensaus bijv.
1 kant-en-klare pizzabodem
1/2 bussel snijbiet
enkele blokjes diepvriesspinazie
1 knoflookteentje
1//2 vers rood chilipepertjes of enkele gedroogde pepertjes
peper en zout
nootmuskaat
250 gr ricotta
verse kruiden (bieslook, peterselie, ...)
Verwarm de oven voor volgens de instructies van je pizzamerk.
Hak de stelen van de snijbiet fijn samen met zoveel blad als je nodig hebt om je pizzabodem te bedekken.
Stoof een fijngesnipperd uitje aan in wat olie, samen met een gehakt knoflookteentje en de chili. Voeg de snijbiet toe met enkele blokjes diepvriesspinazie (vers mag natuurlijk ook!) en laat verder stoven. Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat. Meng ondertussen de ricotta met de verse kruiden en kruid met peper en zout.
Bestrijk de pizzabodem met het ricotta mengsel en doe er de groentemengeling op. Laat de rand van de pizza vrij. Zet in de oven voor ongeveer 10 min. of volg de instructies voor de pizzabodem.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.