zaterdag 20 mei 2017

Wok van zalm, paksoi en broccoli

Geen tijd om lang in de keuken te staan? Dan is wokken een gezonde oplossing.  Je hebt er ook echt niet zo'n lange lijst exotische ingrediënten voor nodig. 


Voor 2:
zalmfilet van + 400 gr, in blokjes van 2 cm gesneden
1/2 broccoli, de roosjes
1/4 bundel paksoi, stelen en bladeren in stukken van 2 cm gesneden,
1 sjalotje, gesnipperd
1 knoflookteentje, fijngehakt
2 el zoute sojasaus (bijv. Kikkoman)(zie tip)
1 snuif gemberpoeder
1 à 2 el donkere bruine suiker 
(ev) gebakken uitjes
peper en zout

Meng de sojasaus met de gember en bruine suiker.
Stoom de broccoliroosjes gaar in 4 minuutjes op 750W.
Zet alvast water op om noedels in te koken. 
Bak de sjalot en knoflook even aan in wat neutrale olie, voeg er de zalmblokjes een toe en laat ook even aanbakken. Doe er de broccoli, paksoi en het sojasausmengsel bij. Laat  enkele minuten verder garen totdat de paksoi geslonken is. Ondertussen kan je de noedels garen. Je kan het opdienen met wat krokante garnituur of gebakken uitjes erop. 

Tip: Als je geen zoute sojasaus bij de hand hebt, neem dan zoete ketjap manis, de zoete sojasausvariant. Uiteraard laat je dan de gember en de suiker weg.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.