donderdag 22 augustus 2019

Zeebaars met salade van tomaten en venkel

Ideaal receptje voor een zomerse dag. Je kan het nauwelijks koken noemen: de salade gaat even de koelkast in en ondertussen gaar je de vis op de BBQ of op de plancha.

De venkel moet wel flinterdun gesneden worden. Dat gaat eigenlijk alleen maar met een mandoline. Alleen zo wordt hij door het citroensap toch nog een beetje zacht.

Voor 2:
2 à 4 zeebaarsfilets
1 kleine venkel
4 roma-tomaten
sap van 1/2 citroen
olijfolie
peper en zeezout
viskruiden
chilivlokken of 1/4 verse chilipeper

Verwijder het harde gedeelte van de venkelbol en schaaf de rest flinterdun met een mandoline. Bewaar het groen voor de afwerking. Meng de schijfjes in een kom met flink wat olijfolie en wat citroensap, en peper en zout. Zet even weg in de koelkast.
Snijd de tomaten in dunne schijfjes en schik ze op een mooie grote serveerschaal (of op 2 individuele borden). Bestrooi ze met peper en zeezout. Zet ook weg in de koelkast.
Bestrijk de zeebaarsfilets met olijfolie, citroensap en wat viskruiden. 
Bak de visfilets gaar op een hete plaat op de BBQ.  Bak ze bij voorkeur alleen op de velkant. Je zal niet kunnen vermijden dat de vis wat uiteenvalt, maar door hem op het vel te bakken, kan je hem er relatief intact afhalen. Dat het vel achterblijft op de plancha, is geen probleem. 
Schep ondertussen de venkel op de tomatensalade. Leg er de gare vis bovenop en werk af met  wat chilipeper, en eventueel wat venkelgroen. 
Lekker met wat ciabatta en een fris wit wijntje. 


 
 




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.