zaterdag 31 augustus 2019

Gegrilde aubergine met feta en tomaat

't Wordt misschien wel het laatste écht warme weekend deze zomer.  Dan steken we toch de BBQ nog eens aan. Vandaag grilde ik een  chateaubriand en we aten daar gegrilde aubergines* bij.  Lekker met wat feta en tomaatjes erop. 

Voor 2:
1 aubergine 
100 gr feta
2 trostomaten
(ev.) 2 el pijnboompitten, geroosterd
enkele basilicumblaadjes
peper en zout 
olijfolie

Snij de tomaten in stukjes.
Snijd de aubergine overlangs in niet te dikke sneden. Haal ze door een mengsel van olie, peper en zout.  
Grill de aubergine op de BBQ-rooster. Draai ze om zodra ze beginnen bruin te worden.  
Leg de gegrilde aubergines op een serveerschaal, verkruimel er de feta boven en kruid nog wat extra met peper en zout. Serveer met de pijnboompitjes als je die hebt. 
*Je kan de aubergine evengoed vervangen door courgettes. Die zijn nog sneller gaar dan aubergines en doen het ook goed met feta en tomaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.