
Een heerlijk visgerecht waar nauwelijks werk aan is. De saus is een tomatensaus met bonen, op smaak gebracht door ‘nduja. Ik nam een klein brikje Heinz Frito. Natuurlijk is je eigen favoriete tomatensaus de beste. Maar om het koken voor mij alleen aantrekkelijk te houden, durf ik af en toe eens vals te spelen. Cannellinibonen zijn hier het lekkerst bij en ogen ook mooier maar gewone witte bonen (zoals op mijn foto) doen het ook wel.
‘Nduja? Dat is een smeerbare pittige varkensworst uit Calabrië. Vroeger alleen in de delicatessenzaak te koop, nu vind je hem al in de supermarkt.
En als je hem toch niet vindt, dan zorgt een snuifje harissa of wat chilivlokken evengoed voor pit.
Nodig voor 1 portie:
1 klein brikje tomatensaus Heinz Soffrito
1 klein brikje (witte) bonen
1 volle theelepel 'nduja
peterselie, vers of gedroogd
scheutje rode-wijnazijn
ev. citroenpartje om te serveren
Neem een sauteerpan met deksel. Warm de tomatensaus met de witte bonen (met vocht) op. Doe er wat water bij (ongeveer half brikje). Roer er de 'nduja onder. Laat de saus goed indikken. Leg er dan de kabeljauwfilet in, met de helft van de peterselie. Doe het deksel op de pan en laat de vis zachtjes garen. Dat duurt ongeveer 10 minuutjes.
Strooi er de rest van de peterselie op en dien op met brood.
Voor grotere gezelschappen loont het de moeite om hier aardappelen bij te geven, of polenta of wat je zelf lekker vindt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.