Makkelijke eenpansschotel waarop je gerust kunt variëren. Vervang bijvoorbeeld de bloemkool door broccoli.
Ik gebruikte kabeljauwfilet maar zeeduivel is nog steviger en daardoor zeker de beste keuze.
Ik zit momenteel in een koolhydraatarme fase, maar grote eters kunnen hier uiteraard aardappelen of brood bij eten, of wat je maar wilt.
En ook de pit bepaal jezelf.
Ik liet mij voor dit recept losjes inspireren door Pascale Naessens’ Viscurry uit haar laatste boek: Eén pan.
Voor 1 portie:
1 witvisfilet
paksoi, bloemkool, erwten …
2 lente-uitjes
150ml kokosmelk
1 à 2 tl groene currypasta
enkele cashewnoten
handvol koriander
limoenpartje als je die bij de hand hebt
Vooraf:
Snij het wit en groen van paksoi en lente-uitjes in stukjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Klop de currypasta los in de kokosmelk. Strijk de vis in met wat olijfolie en peper en zout.
Hak de cashewnoten en koriander en fijn en hou ze opzij voor de afwerking.
Fruit het wit van paksoi en bloemkool en lente-uitjes even aan in een sauteerpan. Doe er na enkele minuutjes de kokosmelk met curry bij en laat zachtjes sudderen met gesloten deksel.
Als de bloemkool bijna gaar is, doe je er de (diepvries)erwtjes bij. Leg de visfilet erbovenop. Laat nog zo’n 8 minuten verder garen of tot de vis gaar is. Werk af met wat gehakte nootjes en koriander en evrntueel een limoenpartje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.