Voor
6:
2 aubergines,
in dunne overlangse plakken gesneden (bijv met de mandoline)
2
courgettes, in dunne overlangse plakken gesneden
zeezout
olijfolie
3 tenen
knoflook, fijngehakt
1 Spaanse
peper, in ringetjes gesneden
1 grote
rode ui, fijngehakt
1 rode
paprika, in reepjes gesneden
4 grote
tomaten, in stukjes gesneden of 1 blik gepelde tomaten
1 klein
blikje tomatenpuree
1 snuifje
kaneel
1 snuifje
nootmuskaat
1
laurierblad
1 dl.
rode wijn
2
eetlepels fijngehakte peterselie
peper
& zout
100 gr.
geraspte kaas.
Bestrooi de aubergine- en
courgetteplakken met zeezout en laat ze tenminste 30 minuten staan. Spoel ze
daarna af en dep ze droog. Met jonge aubergine of courgette kan je deze stap
overslaan.
Verwarm de oven voor op 180°.
Doe een scheut olijfolie in een bakblik en leg er de plakken in. Bak de plakken
bruin, bestrijk de bovenkant met wat olijfolie, en keer ze dan om en bak de
andere kant. (grillen kan ook)
Doe een eetlepel olijfolie in
een pan of wok en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook, pepertje, ui en de paprika toe.
Roer alles goed door elkaar en bak op hoog vuur 5 minuten.
Voeg de tomaten, de tomatenpuree,
nootmuskaat, kaneel, laurierblad en de wijn toe. Roer het goed door elkaar en
voeg de peterselie toe, kruid het mengsel met peper en zout en laat het 15
minuten sudderen.
Bestrijk een ovenvaste
schotel met een beetje olijfolie, leg onderaan ⅓ van de
aubergine- en courgetteplakken. Strooi er wat gemalen peper over en verdeel ⅓ deel van de saus hierover.
Herhaal dit nog 2 keer.
Strooi de geraspte kaas over
de schotel en laat in de oven van 180° gratineren.
Je kan hierbij rijst of brood serveren, voor je tafelgenoten die niet aan de lijn doen, bijvoorbeeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.